Scratch Race

Cea mai fundamentală cursă din velodrom. Toți călăreții încep în același loc (pe zero). Călărețul care trece primul linia de sosire în ultima tură câștigă. Cursele cu zgârieturi variază în lungime de la 8 ture în sus și sunt de obicei primul eveniment al serii (poate fi denumit și Heart Starter).

Dash sau Chariot Race

O „cursă de tracțiune” de 1,5 sau 2 ture până la linia de sosire de la start. Călăreții se califică pentru a concura într-o finală concurând în manșele preliminare de 4-6 piloți. Aceste curse sunt cele mai rapide curse din Velodrome.

Cursa punctelor

Călăreții parcurg o distanță specifică (4 km – 40 km) și stabilesc numărul de ture sprint. Pilotul care acumulează cele mai multe puncte, câștigă cursa. Punctele sunt acordate la ture Sprint nominalizate, semnalizate printr-un clopot sau fluier. Primii patru clasați în aceste sprinturi primesc 5,3,2 și, respectiv, 1 puncte. Dacă un călăreț renunță la teren, i se acordă 20 de puncte. Orice călăreț care pierde un tur pe teren are 20 de puncte deduse din totalul său.

Meci Sprint Race

Aceasta este clasica cursă de sprint pe pistă. Cursa se potrivește doi sau trei piloți unul împotriva celuilalt pe trei ture de pistă. Primul care trece linia la sosire este câștigătorul. Doar ultimii 200 de metri sunt cronometrați.

Cursa Keirin

Keirin este un eveniment masiv de sprint de start cu o lungime de 6 sau 8 ture. În primele 3 1/2 până la 5 1/2 ture, călăreții sunt trecuți de un „pacer” sau de o motocicletă. Viteza pornește încet la 20 km / h și accelerează treptat la 40 km / h înainte ca „pacerul” să iasă de pe pistă, lăsându-i pe motocicliști să sprinteze pentru final. Riderii se califică adesea pentru o finală prin manșele preliminare.

Echipa Sprint Race

Echipa Sprint se potrivește cu două echipe formate din doi sau trei sprinteri unul împotriva celuilalt și împotriva ceasului. Fiecare călăreț al unei echipe își ia rândul conducând grupul pentru un tur la efort maxim. După finalizarea primei ture, călărețul principal trage în sus și iese din cursă, lăsând restul echipei să continue. După ce al doilea călăreț și-a finalizat turul în față, el trage și în sus din cursă permițând celui de-al treilea călăreț să termine cursa. Adesea această cursă se desfășoară prin manșete care avansează până la finală. Uneori rulează ca o cronometru în care câștigă cel mai rapid timp.

Cursa de eliminare

Elimination, Miss and Out sau „Devil take the hindmost” este o cursă în care ultimul călăreț de-a lungul liniei de sosire (fiecare) tur este retras din cursă. Rând pe rând, terenul este redus până la ultimii doi sau trei piloți, apoi sprintează pentru primul loc al doilea și al treilea.

Madison

Una dintre cele mai interesante curse de urmărit pe pistă, Madison (așa numită pentru că a provenit din Madison Square Garden) este o cursă formată din echipe cu doi călăreți. Călăreții trebuie să se oprească în timpul cursei prin intermediul unui schimb. În timp ce un membru al echipei concurează pe partenerul său încearcă încet traseul deasupra liniei albastre. Când se întâlnesc, motociclistul își transmite elanul partenerului său printr-o apăsare sau „sling de mână” înainte de a trece la linia albastră pentru a-și reveni la următorul efort. Cursele pot fi rulate pe un anumit număr de ture sau pe o perioadă de timp. Adesea, sprinturile pentru puncte sunt oferite ca mijloc de a însufleți acțiunea.

Kilometru Cronometru (bărbați) 500 metri Cronometru (femei)
De la început, ciclistul pleacă cât mai repede timp de 1 kilometru sau 500 m. Rezultatele sunt ușor de determinat: cel mai rapid timp câștigă. Plăcuțele de spumă sunt așezate la marginea interioară a pistei pentru a împiedica călăreții să „ia o scurtătură” prin viraje.

Urmărire individuală

Acest eveniment acoperă patru kilometri pentru bărbați, trei pentru femei. Doi călăreți încep exact opus unul pe celălalt pe pistă și literalmente se urmăresc sau se „urmăresc” reciproc în jurul pistei. Un călăreț poate câștiga cursa într-unul din cele două moduri: fie prin prinderea adversarului său, fie prin înregistrarea timpului mai rapid. Momentele sunt afișate când un călăreț ajunge la fiecare jumătate de tur. Cei mai buni piloți urmează un „program”, anunțat în general de pista de către antrenorul lor. Evenimentul se poate desfășura cu rideri care se califică prin manșă la o rundă finală sau ca o cronometru în care riderul care înregistrează cel mai rapid timp general este declarat câștigător.

Urmărirea echipei

Urmărirea în echipă este similară cu Urmărirea individuală, cu excepția faptului că fiecare echipă este formată din trei sau patru călăreți. Cursorii conduc un singur dosar, cunoscut sub numele de „linie de ritm”, și conduc pe rând echipa în jurul pistei. La fiecare viraj, călărețul principal se deplasează în sus pe terasament pentru a încetini, permițând celorlalți trei călăreți să treacă pe dedesubt, apoi coboară pe pistă în spatele „liniei de ritm”. Pilotul principal este responsabil pentru stabilirea ritmului în timp ce ceilalți cicliști lucrează în interiorul pescajului pentru a-și menține viteza în timp ce se recuperează. Câștigătorul este determinat de timpul înregistrat când cel de-al treilea membru al echipei trece linia de sosire. O echipă este considerată prinsă, atunci când al treilea membru al unei echipe este trecut de al doilea sau al treilea membru al echipei adverse.