Cauti o bicicleta noua? Probabil că nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a cumpăra unul. În ultimul deceniu, bicicletele au devenit mai funcționale, mai fiabile și mai distractive de mers. Acest lucru se datorează parțial faptului că varietatea a înflorit de la câteva stiluri de bază (de ex. Drum, munte, oraș) pentru a include acum tot felul de nișe și categorii în cadrul categoriilor, deoarece producătorii de biciclete își diversifică ofertele pentru a face apel la numeroasele moduri în care oamenii se bucură de echitatie .

Dar această abundență de opțiuni vă prezintă, cumpărător dornic, o provocare: de unde știți ce tip de bicicletă este potrivită pentru dvs. și pentru călărie pe care o veți face? Ei bine, pentru asta este acest ghid. Utilizați secțiunea de referință rapidă la îndemână pentru a restrânge categoriile largi, apoi săriți în jos pentru a afla despre diferite opțiuni din acestea.

Un ghid rapid pentru tipurile de biciclete:

Biciclete de șosea – Biciclete ușoare, eficiente, cu ghidon și anvelope înguste, pentru călărie recreativă, mai ales (dar nu exclusiv) pe trotuar. Stilurile includ aerodinamică, ultraligere, rezistență, turism și all-road.

Biciclete de munte – Mașini robuste cu ghidon plat și anvelope largi și înfășurate pentru a merge pe trasee înguste de murdărie. Stilurile includ hardtail, full-suspension cross country, full-suspension trail și full-suspension enduro.

Biciclete cu pietriș / aventură – Biciclete cu bară de picior cu spațiu liber pentru mai multe dimensiuni de anvelope pentru o gamă largă de experiențe de călătorie pe șosea și off-road. Stilurile includ pietriș, biciclete și ciclocross.

Tricicluri – Nu vorbim despre lucruri pentru copii aici; acestea sunt adulți cu trei roți destinate oricui dorește să transporte o mulțime de lucruri sau care are nevoie sau preferă stabilitatea celei de-a treia roți. Stilele includ drum, munte și utilitate atât în ​​configurații verticale cât și în poziție culcată. Există, de asemenea, versiuni adaptive (cu manivelă). Unele trikuri au asistență electrică.

Biciclete culcate – Spre deosebire de o bicicletă tradițională în care călărețul stă în poziție verticală, culcatele îl pun pe călăreț într-o poziție înclinată, pe care unii oameni o consideră mai confortabilă. Majoritatea culcatelor sunt în stil rutier, dar unele pot fi folosite în afara pavajului.

Biciclete pe șenile – Aceste mașini decupate sunt concepute pentru utilizare specială în curse de velodrom. Acestea au cadre foarte rigide, anvelope înguste, o singură treaptă de viteză care nu roată liberă (dacă bicicleta se mișcă, pedalele se rotesc) și nu au frâne.

Bicicleta de drum

Ce este: Unii oameni o numesc o bicicletă de curse; alții îl numesc 10 viteze (Bună ziua, progres: acum se poate avea 18 sau mai multe viteze!). Bicicletele de șosea sunt fabricate pentru viteză, cu anvelope înguste pentru rulare rapidă și îndepărtată pe suprafețe pavate. Versiunile cu frână cu disc devin din ce în ce mai frecvente. Multe mărci au modele specifice femeilor, care au puncte de atingere diferite (șa, ghidon și, uneori, lungime manivelă) pentru anatomia femeilor și, uneori, au geometria cadrului specifică femeilor.

Bicicleta de munte

Ce este: aceste biciclete rezistente și rezistente sunt făcute pentru a merge pe trasee înguste de pământ. Au ghidon larg, plat pentru control; anvelope de 2 inci sau mai largi, cu bandă de rulare nodulară pentru tracțiune; și transmisii cu gamă largă și frâne cu disc hidraulice pentru manevrarea urcărilor și coborârilor abrupte. Roțile au de obicei un diametru de 27,5 inci sau 29 inci; cel mai vechi de 26 inch dispare rapid. Modelele pentru femei sunt marcate de scaunele specifice femeilor, mânerele mai mici și ghidonele mai înguste și manivele mai scurte. Majoritatea au, de asemenea, o reglare mai ușoară a suspensiei pentru riderii mai mici.