Fiecare tip de ciclism are beneficiile sale pentru corp, iar multe dintre abilitățile necesare pentru unul sunt transferabile la altele. Sportivii profesioniști își amestecă adesea programele de antrenament cu alte discipline pentru a lucra diferite grupe musculare și niveluri de fitness. De exemplu, o cursă profesionistă de coborâre, Tahnée Seagrave este adesea văzută mergând cu bicicleta pe șosea pentru a-și îmbunătăți rezistența și cardio-ul pe care le poate folosi pe trasee, iar fosta campioană mondială de coborâre a fost văzută concurând în ciclocross pentru a-și menține starea fizică ascuțită.

Dacă funcționează pentru profesioniști, fără îndoială, o mică bătaie de cap ar putea fi bună pentru ceilalți dintre noi. Deci, ce altceva mai este acolo pentru a încerca să vă perfecționați abilitățile?

BMX

Dezvoltat pentru a acoperi decalajul dintre Motocross și Biciclete, BMX este un stil de călărie coordonat pentru cascadorii și rampe. Scurte scurte de energie te propulsează dintr-o parte în alta a unui parc de skate, în timp ce abordezi obstacolele pe parcurs.

BMX are multe avantaje – este extrem de distractiv și poate fi călărit atât în ​​interior, cât și în exterior. Este un sport pe tot parcursul anului, care nu necesită toate seturile pe care le-ați lua de obicei pe trasee dacă sunteți un motociclist la inimă.

Scurgerile scurte de energie puternică și perfecționarea acestor salturi și trucuri sunt geniale pentru a fi transferate în alte zone off-road. Manevrarea bicicletelor cu încredere vă va ajuta cu adevărat să vă deplasați în secțiunile tehnice și înrădăcinate ale unei piste. Ca să nu mai vorbim de marile beneficii de economisire a energiei de a învăța să pompezi eficient pentru a economisi energie de pedalare. Pentru roadies, acele eforturi scurte vor face minuni abilitățile tale de sprint.

Bicicletele BMX sunt destul de ieftine în marea schemă a bicicletelor, cu niveluri de intrare începând de la 100 GBP. Odată cu popularitatea crescândă a ciclismului, tot mai multe skate-park-uri și facilități interioare se deschid în toată țara – deci de ce să nu încerci ?!

Ciclism în tandem

Datând de la sfârșitul anilor 1800, bicicleta tandem a fost dezvoltată pentru a fi condusă de mai multe persoane la un moment dat. Considerate în mod obișnuit ca un ciclu de noutate, pe care l-ați vedea adesea în jurul destinațiilor turistice și de vacanță, tandemurile sunt de fapt destul de populare pe scena cursei.

Ciclocross

În esență, o bicicletă de curse pe șosea, dar cu anvelope de munte. Ciclocross este un sport dezordonat, dar extrem de distractiv în care poți intra.

Cursele CX solicită multă putere de la rider, pentru a pedala pe teren dificil și provocator, dar necesită și o anumită abilitate tehnică. De obicei format din ture scurte, acest stil de cursă de șaizeci de minute vă va face să lucrați fiecare mușchi și să folosiți toate cunoștințele de ciclism.

Sportivi profesioniști, cum ar fi pilotul de coborâre, Manon Carpenter se antrenează în afara sezonului cu ciclocross. Văzând că este o disciplină de tranziție între drum și munte, mulți sportivi și pasionați se bucură de elementele din fiecare disciplină majoră.

Urmări

Călărie pe traseu devine din ce în ce mai populară, cu siguranță o putem vedea în apropierea bazei noastre londoneze, sesiunile pentru femei ale lui Herne Hill devenind din ce în ce mai ocupate.

Ciclismul pe pistă necesită pedalare constantă, într-un angrenaj fix. Dacă o faci bine, acest lucru te învață să-ți folosești cadența eficient. Vitezele pot fi mari și nu există frâne, așa că veți câștiga și abilități excelente de manipulare a grămezii!

Munte

Călăria montană are totul pentru a vă oferi cu adevărat un antrenament bun și o adrenalină bună.

Bicicletele de munte sunt considerabil mai grele decât bicicletele de șosea și, cu suspensie moale și suplă, face ca urcarea să devină o aventură dulce și amară. Toate aspectele de la cățărare, coborâre și tot ceea ce există între ele ne fac să transpire corpul.