Italia este una dintre cele mai frumoase și bogate țări din Europa, dacă nu chiar din lume. Fiecare oraș are o mulțime de atracții și istorie de descoperit, dar popularitatea sa din ce în ce mai mare poate face mai dificilă experiența farmecului italianului rural autentic inspirat de cărți și filme. Aceasta nu înseamnă că starea languidă la care ai visat nu mai există – dimpotrivă, doar așteaptă să fie descoperită. O modalitate de a experimenta cultura autentică a țării este într-o vacanță cu bicicleta în Italia – când puteți scăpa de mulțime și puteți descoperi mai multe pietre ascunse.

Lucca, Toscana

Lucca, descris de Hilaire Belloc drept „cel mai zburător oraș din lume”, este locul perfect pentru a începe vacanța cu bicicleta în Italia. Liniștea relativă – un strigăt departe de agitația din Pisa din apropiere – vă va încânta cu o invitație de a-i descoperi secretele, indiferent dacă alegeți să începeți cu arhitectura impresionantă a centrului istoric (centrul istoric) sau să explorați zona. Peisajul rural toscan.

Oraș

Localnicii din Lucca merg cu bicicleta peste tot, atât în ​​oraș, cât și în jurul acestuia, așa că vă veți simți ca acasă aici în timpul vacanței dvs. cu bicicleta în Italia. O simplă excursie în jurul orașului vă oferă o mare oportunitate de a vă bucura de străzile pietruite și de patru kilometri de ziduri ale orașului din epoca Renașterii. Un loc minunat pentru a începe oficial turul este Cattedrale di San Martino. În afara Pisa, Duomo di San Martino este considerat cel mai bun exemplu al stilului pisan. Una dintre comorile deținute de Duomo este Volto Santo, o descriere din lemn a lui Hristos răstignit despre care se spune că înfățișează cu exactitate chipul lui Isus. Sculptat de Nicodim, este o relicvă sacră venerată și formează centrul procesiunii din septembrie. (Procesiunea în sine este dificilă, dar festivalul în ansamblu este o petrecere!) Piazza Michele, cu Biserica San Michele di Foro, este un alt loc important de inclus în itinerariul dvs. pentru vacanța dvs. cu bicicleta în Italia în jurul Lucca. Biserica romanică din marmură albă are onoarea de a fi „cea mai frumoasă priveliște” din Lucca – cu siguranță un titlu impresionant, având în vedere cât de frumos este întregul oraș.

Rural

Există două moduri excelente de a vedea frumoasa zonă rurală din jurul Lucca. Primul este să urci unul dintre numeroasele turnuri, cum ar fi Torre Guinigi din secolul al XIV-lea, pentru a observa viața de păsări în mediul rural înconjurător și dincolo, până la Marea Tirrenă. A doua modalitate este să urci cu bicicleta și să explorezi dealurile din jur. În plus față de frumusețea naturală luxuriantă din Lucca, există și o serie de case semnificative din punct de vedere istoric în zonă, de explorat, cum ar fi Villa Reale (la doar șapte kilometri de Lucca și ușor accesibilă cu bicicleta). A fost odată acasă la sora lui Napoleon Bonaparte, Elisa, care deținea și titlurile de prințesă Lucca și Piombino și de marea ducesă a Toscanei.