Descoperiți Toscana cu bicicleta – dar nu înainte de a citi acest sfat din interior! De ce să nu-ți faci viața mai ușoară înscriindu-te la unul dintre tururile noastre pentru bicicliști în Toscana?

Vrei să-ți dai următoarea vacanță puțin fitness? Călătoria în Toscana este o idee minunată – deși ambrozială, mâncarea regiunii este cunoscută instantaneu de la buză la șold!

Dacă ciclismul îți afectează luxul, poate te-ai gândit să mergi cu bicicleta prin Toscana, unde peisajul nu ar putea fi mai frumos. De-a lungul secolelor, numeroase trasee de drumeții au fost construite prin zonă, oferindu-vă multe opțiuni interesante de a alege. Dar cum alegi o cale? Și cum te pregătești pentru eforturile tale sportive?

După ce am trăit și am mers cu bicicleta în această frumoasă regiune de peste un deceniu, știu drumurile sinuoase ale zonei ca pe dos. Pentru a arunca o privire asupra celor mai interesante și mai variate din Toscana, un tur este – din experiența mea – calea de parcurs, mai ales dacă sunteți apăsat pentru timp. Iată cum să vă pregătiți pentru vizită și la ce să vă așteptați.

Unde să mergi

Deși este posibil să mergeți cu bicicleta de-a lungul coastei sau prin regiunea muntoasă Garfagnana, recomand întotdeauna regiunea Chianti, unde, cu dealurile sale, pădurile liniștite și podgoriile frumoase și plantațiile de măslini, vă puteți scufunda pe deplin în natură. Majoritatea acestor rute sunt ușor până la moderat provocatoare, dar există și secțiuni mai provocatoare, cum ar fi cele din și din jurul Gaiole, care sunt perfecte pentru bicicliștii avansați.

Indiferent de nivelul dvs. de calificare, sunteți într-o ieșire excelentă – și asta nu reflectă nivelul dvs. de fitness! Vederea asupra peisajului clasic toscan, care te înconjoară întotdeauna, este superbă. Dacă doriți să mergeți cu bicicleta prin mediul rural toscan, un tur cu un ghid local și experimentat este cea mai bună alegere.

Pregătește-te pentru pedale

Deși nu trebuie să fii un profesionist pentru a trece prin drumurile sinuoase din Italia rurală, este util – și recomandat – să înțelegi elementele de bază ale ciclismului. Din fericire, nu trebuie să părăsiți această pagină pentru câteva sfaturi privilegiate. Asta am învățat în timp ce mergeam cu bicicleta prin Toscana.

Purtați întotdeauna o cască. Acest lucru poate părea evident, dar este o necesitate absolută.
Știți cum să frânați. Am constatat că, în general, este mai bine să folosiți frâna de mână. Dacă trebuie să vă opriți repede și / sau în mod neașteptat, apăsați frâna și deplasați-vă spre partea din spate a șeii pentru a împiedica să cadă peste ghidon. Aveți grijă când coborâți: în loc să vă deplasați, apăsați ușor frânele în mod regulat.
Purtați îmbrăcăminte adecvată. Asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte sport care nu vă va irita pielea, cum ar fi jambiere și adidași confortabili și apropiați.
Ai grijă de mușchii tăi. Pentru a evita caii charley și disconfortul general, încercați să pedalați constant – chiar și atunci când coborâți (deși mai ușor). Acest lucru previne acumularea de acid lactic, care provoacă sensibilitate musculară.
Intrerupator. Dacă dețineți (sau închiriați) o bicicletă cu angrenaje, fiți blânzi în genunchi trecând regulat la o treaptă inferioară. Va fi mai ușor pe genunchi – ca să nu mai vorbim că veți pedala mai repede și veți arde mai multe calorii!
Ascultă-ți ghidul

Deși cele cinci sfaturi de mai sus sunt foarte importante, ascultarea ghidului dvs. este cel mai important sfat pe care vi-l pot oferi. Dacă alegeți un tur ghidat cu bicicleta în Toscana, un tur condus de un ghid de renume vă va ajuta să vă deplasați în siguranță și confortabil. Mai mult decât atât, veți învăța cu siguranță un lucru sau două despre zonă.

Dacă siguranța, distracția și un program variat au în vedere excursii excelente cu bicicleta, unul dintre tururile noastre preferate în Toscana – The Original Tuscany Bike Tour – ar putea fi pentru dvs. Ghizii noștri experți nu doar alunecă prin cele mai pitorești părți ale regiunii, ci și te duc la degustări de vin și ulei de măsline, oferindu-ți imagini exclusive de vile renascentiste și cabane de vânătoare regale. Gata, setează, ciclează!