Pasionații de două roți, astayerii și ecologiștii aleg bicicleta pentru vacanțele lor și pentru a se deplasa prin orașe dense. Știați că primul vehicul cu două roți a fost fabricat din lemn?

Bicicleta: O scurtă istorie a celui mai iubit vehicul din istorie

Karl Friedrich Freiherr von Drais Sauerbronn, inventatorul „Laufmaschine”, este considerat cel mai mare inventator al tuturor timpurilor. Potrivit Deutsche Digitale Bibliothek, aceasta era o bicicletă realizată în întregime din lemn și nu avea pedale. Această invenție ciudată, dar atractivă, necesita puterea umană. Domnii au operat dispozitivul folosindu-se de picioare.

Prima bicicletă din lemn a fost inventată în 1817. Și-a făcut inventatorul suficient de faimos încât i s-au alăturat frații Wright și Carl Benz, de alte nume mari. Designul său a fost esențial în dezvoltarea modelelor pentru a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Europa a fost captivată de noua jucărie.

Vehicul cu două roți acționat mecanic

Kirkpatrick MacMillan (un fierar scoțian) a construit și el un vehicul similar în 1839. Cu toate acestea, mașina era propulsată mecanic, iar noul model avea roți. Macmillan a reușit să finalizeze călătoria de aproape 100 km până la Glasgow în 1842, în ciuda faptului că era destul de dificil de controlat. A fost amendat cu 5 șilingi pentru că a rănit o fată, iar aventura a durat două zile. Deși invenția nu era brevetabilă, alții au văzut o oportunitate de a câștiga mulți bani din noua bicicletă. Bicicleta a fost în cele din urmă atribuită multor oameni de-a lungul anilor.

Velocpedul, stră-străbunicul bicicletei

Două dintre aceste nume sunt Pierre și Ernest Michaux. Vor face o bicicletă cu manivelă mecanică rotativă și pedale atât pe roțile din față, cât și pe cele din spate. Acesta a fost velocipedul. A fost văzută pentru prima dată în Anglia în 1868 și la București în 1869. Desigur, la 40 de ani de la inventarea lui Karl Drais, velocipeda este considerată „stră-străbunicul” bicicletei moderne.

În 1871, Penny Farthing și James Starley au îmbunătățit velocipede. Deși roțile erau acum cauciucate, era totuși dificil pentru această mașină să parcurgă distanțe lungi. John Kemp Starley era nepotul lui James Starley. El, JH Lawson, Shergold și John Kemp Starley au atașat o unitate de lanț la cadrul bicicletei. Este conectat la cauciucurile din spate. Datorită scaunului său joasă, modelul a fost numit „bicicletă de siguranță”. Bicicleta modernă a fost creată pentru prima dată în 1885 în Anglia.

De-a lungul anilor au fost create multe modele. Modelul de bază a rămas același, cu modificări minore de siguranță, echilibru și design. Aceștia sunt toți factori care ar putea avea ca rezultat producția de biciclete pentru diferite sporturi și activități.
Bicicleta a fost concepută inițial pentru transport și a fost folosită de lucrătorii poștale, medici și alții ca hobby. Bicicleta este vedeta incontestabilă a ciclismului în „Turul Franței”, „Turul Italiei”, „Turul Californiei”, „Turul Spaniei” și „Turul Portugaliei”.