Ce este ciclocrossul?

La fel ca triatlonul, ciclocrossul combină mai multe eforturi atletice, și anume călărie și alergare, cu un accent puternic pe manevrarea abilă a bicicletelor.

Ritmul, barierele, clima și aspectele tehnice ale cursului elimină pe cei slabi și fac teatru bun. Spectatorii cu coarne și clopote oferă un mediu de festival, în special în Europa.

Cele mai multe curse se desfășoară pe trasee de la 1 km la 3 km, amestecând asfalt, nisip, murdărie, noroi, alergări și uneori pași. Cursele durează de obicei un interval de timp stabilit – între 30 de minute și o oră – plus un tur final. Cu toate acestea, dacă sunteți lăsați de lideri, atunci trebuie să ieșiți la sfârșitul turului respectiv pentru a evita confuzia.

Ritmul la capătul ascuțit este neîncetat și brutal rapid, iar natura stop-go a curselor și a cursei înseamnă că obțineți un antrenament intens.

Echipamente de ciclocross

Cu condiții noroioase, niveluri intense de activitate și o mulțime de demontări și remontări ale bicicletei, există o întreagă plută de truse care este fie concepută special pentru ciclocross, fie este populară pentru „cross racers”.

Cu toate acestea, pentru majoritatea începătorilor, setul de ciclism pe care îl aveți deja este suficient de bun, deși nu vă recomandăm să aduceți o bicicletă rutieră din carbon de înaltă calitate la curse, deoarece veți ajunge la gunoi.

Unele serii de curse, deși sunt în regulă cu bicicletele de drum obișnuite (cu anvelope aglomerate adăugate) și chiar biciclete hibride și montane. Verificați cu organizatorii pentru a vă asigura.

Biciclete Ciclocross

Bicicleta de cursă ideală pentru ciclocross este o polenizare încrucișată pe șosea / munte: cadru ușor din aluminiu, carbon, oțel sau titan; furcă de carbon; bare de cădere (pentru pârghie la urcare și pentru sprinten); manete / manete de frână integrate; 700c x 30–38c (1,2–1,5in) anvelope nodulare; pedale fără clip pentru mountain bike; și un lanț dublu sau simplu (mai mic decât pe o bicicletă rutieră) cu protecție.

Eliminarea noroiului este o problemă importantă; furca și suporturile din spate au nevoie de spațiu pentru a se acumula noroi pe anvelope fără a se înfunda.

Pantofi și pedale de ciclocross

Ați reținut faptul că tinde să existe o mulțime de noroi la „curse de cross? Deși face parte din scenă, poate prinde cleme și părți în mișcare ale pedalelor fără clip și poate distruge lucrările.

Acest lucru înseamnă că majoritatea cursanților de ciclocross vor avea tendința de a opta pentru sisteme de pedale și cleme de biciclete montane, deoarece acestea sunt concepute pentru a face față condițiilor mucky și pentru a continua să lucreze. Alegerile populare sunt pedalele Shimano SPD, Crank Brothers Candy și Speedplay Syzr.

În mod similar, pantofii pentru biciclete montane sunt o alegere populară, deoarece au tendința de a avea urechi și, uneori, vârfuri care ajută la prinderea solului pentru toate secțiunile de alergare care apar.

Îmbrăcăminte și trusă de ciclocross

Deoarece cursele de ciclocross sunt scurte și ascuțite și, în ciuda faptului că au loc în timpul iernii, nu trebuie să vă faceți griji atât de mult pentru a vă răci. Setul de cicluri obișnuite ar trebui să fie bine, dar nu uitați tot noroiul – cel mai bun kit de plimbare în club ar putea să nu fie cea mai bună alegere.

Având în vedere acest lucru, asigurați-vă că aveți ceva cald de purtat la sosire și în timp ce vă încălziți, și ceva uscat și cald pentru a vă schimba după cursă.