Ciclismul rutier este standardul vechi al ciclului, implicând de obicei mile lungi pe drumuri deschise și adesea în sus și în jos pe dealuri abrupte. Ciclismul rutier poate fi o modalitate excelentă de a intra într-un antrenament și de a rămâne în formă, sau chiar de a ajunge la linie în cursele de ciclism.

Bicicletele concepute special pentru ciclismul rutier sunt de obicei concepute pentru a echilibra eficiența pe drumuri plane și urcări pe deal, astfel încât viteza generală să fie cât mai mare posibil. Cu toate acestea, aproape orice bicicletă poate fi folosită pentru a circula pe drumuri, deoarece acestea sunt într-o formă suficient de bună încât să nu pună prea mult uzură pe roți sau pe cadrul bicicletei.

Ciclism off-road

Ciclismul off-road este un termen general care descrie ciclismul pe cărări de pietriș, drumuri de pământ și trasee cu o singură pistă, precum și orice altă călărie care are loc pe asfalt. Mulți bicicliști iau biciclete off-road pentru a intra într-un antrenament, urcând o potecă abruptă sau un drum neîmbunătățit pe un deal sau pur și simplu pentru a explora frumusețea naturii departe de traficul auto și de expansiunea urbană. În plus, este posibilă combinarea rutelor de pe șosea și de pe șosea, de exemplu luând o scurtătură printr-un câmp sau stand de pădure.

În general, deplasarea în afara terenului va necesita o bicicletă special construită, cum ar fi ciclocrosul sau bicicleta de munte, deoarece suprafața ciclismului poate fi destul de accidentată și dăunătoare bicicletelor cu rame și seturi de roți mai puțin voluminoase.

Naveta

Navetarea la locul de muncă cu bicicleta este o modalitate minunată de a economisi bani pe orice, de la benzină la asigurarea auto. În plus, ciclismul la serviciu a fost demonstrat pentru a vă îmbunătăți productivitatea la birou și pentru a vă menține mai treaz pe tot parcursul zilei.

De obicei, naveta cu bicicleta are loc în întregime pe drumuri, astfel încât orice bicicletă ar putea fi, teoretic, utilizată. Cu toate acestea, multe deplasări urbane necesită o bicicletă cu manevrabilitate receptivă și rupere rapidă pe drumurile aglomerate din interiorul orașului, precum și o bicicletă care poate transporta o cantitate modestă de lucruri pe cadru.

Călărie în timpul liber

Călărie în timpul liber descrie călăria obișnuită, care este de obicei pentru recreere de intensitate redusă sau pentru a merge în oraș cu un ritm modest. Acest tip de călătorie este cel mai adesea pe drumuri plane și ușoare, iar viteza nu este o preocupare și nici nevoia de a purta ceva cu tine în timpul călătoriei. Drept urmare, orice stil de bicicletă poate fi folosit pentru călărie, inclusiv biciclete mai vechi, cu transmisie mică sau deloc pe transmisie.

Bike Touring

Turul cu bicicleta este cel mai bun pentru cei cărora le place să iasă de pe traseul bătut și să vadă locuri noi cu ochii pe care o mașină nu le-ar permite niciodată. Acest tip de călărie vă poate duce prin regiuni viticole, parcuri naționale și zone sălbatice îndepărtate sau chiar țări întregi.

Turul cu bicicleta necesită să fii pregătit pentru orice – drumuri plate lungi, nesfârșite și urcări și coborâri abrupte de deal – precum și pentru a purta cu tine tot ce ai nevoie pentru o săptămână sau mai mult, pe bicicletă. În mod obișnuit, ciclismul va necesita o bicicletă cu un cadru puternic și roți care să poată rezista greutății dvs. și a tuturor lucrurilor dvs., plus o gamă largă de opțiuni de angrenare, astfel încât să vă puteți adapta rapid între urcări abrupte și coborâri rapide. În cazul în care turul dvs. cu bicicleta implică călătorii off-road, veți avea nevoie și de o bicicletă care să poată face față pietrișului, murdăriei și traseelor.