Aceasta este una dintre cele mai populare activități de fitness. Cu toate acestea, are și beneficii cardio. Bicicleta de exerciții poate fi folosită pentru a întări mușchii.
Folosirea unei biciclete de exerciții acasă sau în sală ne poate ajuta să ne întărim sistemul cardiovascular și alți câțiva mușchi. În articolul următor, vom explica care sunt acestea.

Ce mușchi putem exercita pe o bicicletă de exerciții?

Deși bicicleta de exerciții și bicicleta staționară oferă un antrenament cardio grozav, efectul real al motocicletei asupra mușchilor specifici depinde de sarcina și viteza cu care este pedalată.

Trebuie să fii conștient de faptul că te poți aștepta să crești masa musculară doar după ce scopul tău este să-ți întărești mușchii folosind o bicicletă. Experții bealapte recomandă să faci mișcare cel puțin trei zile pe săptămână.
După o lună sau chiar o lună și jumătate, primele semne de îmbunătățire se vor arăta. Se crede în mod obișnuit că bicicleta lucrează doar mușchii inferiori. Cu toate acestea, adevărul este că trebuie să execute și mușchii superiori.

1. Cvadriceps

Aceasta este zona care face cel mai mare efort pentru a pedala înainte. O bicicletă staționară este o opțiune excelentă pentru tonifierea picioarelor.

2. Fese

Se va lucra pe această zonă chiar dacă nu suntem în șa. La fel ca în cursurile de spin, ar trebui să alternați stând și stând în picioare pentru cele mai bune rezultate. Bicicleta de exerciții este benefică atât pentru gluteus maximus, cât și pentru gluteus medius.

3. Mușchii gambei

In timpul acestui exercitiu se foloseste intregul picior, astfel incat si muschii gambei vor fi intariti. Această zonă a corpului este tonifiată mai rapid decât oricare alta, indiferent dacă este în picioare, așezat sau aplecat în față.

4. Înapoi

Ele lucrează mai puțin decât mușchii inferiori, dar pot întări coloana vertebrală. Este esențial să păstrați spatele drept atunci când utilizați o bicicletă de exerciții.
Ciclismul în sală sau spinningul ne cere să fim mai precauți. Mișcările de ridicare de pe șa ne pot face ca coloana vertebrală să se încline și să ducă la răni sau contracturi.

5. Abdominale

Putem antrena mușchii abdominali mergând pe bicicletă cu spatele drept și o postură corectă – nu este nevoie să ne întindem pe pământ sau să folosim un covoraș pentru a strânge la sfârșit.

6. Biceps, triceps

Aceste brațe, care sunt situate în brațe, țin ghidonul în linie dreaptă. Alternarea mișcărilor întregului corp (coborârea și urcarea în șa) vă va oferi un antrenament mai bun.
Intensitatea și viteza sunt esențiale pentru a crește munca musculară atunci când pedalezi o bicicletă de exerciții. Acest exercițiu este bun pentru antrenamentul de rezistență și forță, dar nu promovează întotdeauna creșterea musculară.
Îți poți îmbunătăți rezultatele evitând „pedalația liniștită” pe care o faci în timp ce te uiți la televizor sau folosind telefonul la sală. Când pedalați, va trebui să amestecați ciclurile de șezut și de stat în picioare. Puteți adăuga, de asemenea, sprinturi (mai multă viteză), încărcări de rezistență alternative (încărcări) și strângeți abdomenul și fesierii.